LeftRight

Category : Verhalen


Mensen hebben gevoelens. Dit weten we allemaal. Dieren hebben gevoelens, ook hiervan zijn de meesten van ons op de hoogte. Alhoewel insecten vaak vergeten worden. Een vlieg die toevallig binnen komt vliegen omdat het niet opvalt dat er door een deuropening gevlogen wordt, word zonder pardon neergemept. Bij voorkeur met een elektronische vliegenmepper. Zelfs planten hebben gevoelens. Persoonlijk kan ik me hier weinig bij voorstellen. Ik zie namelijk geen gezichtsuitdrukking als ik na een avondje stappen tegen een boom aan sta te plassen. Ofwel, het boeit de boom niet, of de boom heeft geen gevoelens. Maar als ik met een bijl een boom probeer om te hakken (wat ik overigens nooit doe omdat dit een erg vermoeiend klusje is) hoor ik de boom ook niet klagen. Ik heb dus eigenlijk nooit medelijden met de flora des natuurs. Voor mij hoeft de natuur ook niet op te rotten overigens, want ik geniet zelf wel van haar aanwezigheid. Waar moet ik anders tegenaan plassen…waar kan ik anders zacht op landen als ik met de brommer over de kop vlieg…waar moet ik anders onder schuilen als het hard begint te regenen…waar moet ik anders mijn hangmat aan monteren?

Zo gasten en gastinnen! Jullie waren mij aan het zoeken? In het vervolg hoeft dat niet zo drastisch meer he? Als ik anderhalf jaar niets meer van me heb laten horen hoef je nog niet direct het Amber Alert naar buiten te sturen. Ik ben een man met een ontiegelijk grote spiermassa die heus wel een of andere Schwarzenegger zijn nek uit de kom kan meppen. Met andere woorden, de onrust was nergens voor nodig geweest. Maar wel lief van jullie, potverdorie.

Het was maandagochtend 21:00. Ik werd wakker met een flinke gorgel van 5000 decibel. Ik kreeg mijn ogen bijna niet meer open door het zand dat Klaas Vaak erin gesjmeten had. Ik voelde mijn hart bonzen in mijn eeuwige kalknagel aan mijn linker middelvinger- teen. Ik keek op mijn Star Wars-horloge en schrok ontiegelijk van de tijd. Ik moest al 3 minuten geleden opgestaan zijn!!

Jaja mensen…is het alweer maandag. Afgelopen vrijdag dacht ik nog, er staat een mooi weekend voor de deur. En die vrijdag is altijd zo gezellig. Die VLIEGT voorbij. En toen was het alweer zaterdag. Werken en uitgaan…HOPPA, toen was het alweer zondag. Lekker uitslapen…toen ik wakker werd, was het weekend al voorbij. En ja hoor…het is weer maandag.

Nog zoiets. Hoewanneer en door wie is het fenomeen ‘slapen’ uitgevonden. Nu zou je natuurlijk zeggen; slapen is toch niet uitgevonden, slapen doe je toch vanzelf…dieren slapen toch ook vanzelf. ‘Ja, maar dieren hebben een zogenaamd animal-instinct…zij weten wat ze moeten doen in bepaalde omstandigheden’ Maar waarom hebben wij dan geen animal-instinct? Wij zijn toch per definitie slimmer dan dieren? ‘Dat klopt, we zijn slimmer dan dieren, maar dat komt omdat wij onze hersenen aan het werk gezet hebben…we zijn niet lui…we zijn levenslustig, en we willen groeien. Groeien in het leven, groeien in de maatschappij. En dat MOET ook, want anders waren we gelijk aan dieren gebleven, alleen dan zonder ‘slapen’ Dus dan waren we als het ware onuitgeruste dieren geweest. Geïrriteerde dieren…prikkelbaar

Voor ons zijn heel veel zaken vanzelfsprekend dat ze bestaan. Toch waren er tijden dat ze er nog niet waren, en dat ze uitgevondenmoesten worden. De ene zaak is waarschijnlijk binnen één eventuele poging uitgevonden…andere zaken hebben wellicht langer geduurd en zijn als het ware gegroeid naar het uitvinden. Ik heb vorige week mijn koffers gepakt en heb een reis terug in de tijd gemaakt om bij enkele van deze ‘uitvindingen’ te kunnen zijn. 

Sorry, sorry, sorry…wederom mijn welgemeende excuses voor mijn TE lange absentie. Als trouwe fans van het lezen van mijn altijd gezelligegemoedelijke en waargebeurde verhalen zullen jullie het vast moeilijk gehad hebben. Ik zag dat mijn laatste ‘echte’ blog op 31 juli was. Vandaar dat het weer eens tijd wordt om een verhaaltje te schrijven. 

Deze website gebruikt cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. We vragen je eenmalig hiervoor toestemming te geven. Klik hier voor meer informatie.

Via mijn website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Ik gebruik deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Ik hebb hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Sluiten